Heb jij je volgende sales groei al gepland?

Ben je een denker of een doener? 100% van het één en 100% van het ander werkt niet. 100% geïntegreerd, dat werkt. Strategie Doen, elke dag!

Mensen die mij kennen, weten dat ik altijd bezig ben om ergens naar toe te werken. En als het ene bijna is bereikt, dan ga ik naar het volgende doel. Zelfs privé evalueren we ons persoonlijk geluk geregeld en stellen daarna weer nieuwe doelen. Sommige van mijn vriendinnen vinden het enorm grappig, maar zouden het zelf nooit doen. Anderen vinden het soms zelfs een vervelende eigenschap van mij. Het hoeft toch niet altijd om doelen te gaan, “go with the flow” mag ook. En natuurlijk hebben ze allemaal gelijk, ieder doet het op zijn of haar eigen manier.

Echter voor organisaties vind ik het een must om in doelen te denken. Het geeft richting en stimuleert de geest om (nieuwe) mogelijkheden slimmer en sneller in te zetten. Doelen vormen de piketpaaltjes van je groeipad.

Enkele redenen om DOENstrategie in te zetten:

  • (Te) druk. “Strategie is voor later als ik tijd heb om rustig na te denken.” Zonder doelgericht plan, weet je niet of je de relevante dingen aan het doen bent en ben je soms onnodig te druk. Een systematisch ritme om je plan en acties te evalueren en bij te stellen is nuttig om keuzes te maken en de juiste dingen te doen. Dat kost geen tijd, het geeft rust.
  • Groei. “Plannen maken is nu niet nodig, we groeien al zo hard. Er liggen nog zo veel verkoopkansen die we nu moeten oppakken, dat gaan we eerst doen.” Hoe sneller je groeit, hoe sneller je je doel kunt bijstellen. Voor je het weet ben je van eenpitter een heel bedrijf geworden. Of is je bedrijf van middelgroot, heel groot geworden. Dat gaat natuurlijk niet ineens, maar stapje voor stapje. Je interne organisatie optimaal laten meegroeien, moet daarom ook stapje voor stapje. Vooruitdenken, terwijl je slim en snel implementeert dat is voor mij DOENstrategie.
  • Eilanden. Groeien doe je samen, door goed en prettig samen te werken. Een open deur. Iedereen wil wel, maar gebeurt het ook? Effectief communiceren speelt hier een belangrijke rol, dat doe je door elkaars motivatie te begrijpen en onderling dezelfde taal te spreken. Willen, kunnen en begrijpen, leiden niet altijd tot doen. Dezelfde taal leren spreken en in co-creatie het gezamenlijke doel en actieplan bepalen, helpt om voortgang te boeken.

Ik vind dat elk individu en elk team binnen de organisatie elke dag strategisch aan de slag moet zijn. Ik stimuleer de geest om doelgericht te denken en help bij het actiegericht maken van de plannen. Zo zetten we samen de eerste stappen. Zonder dikke documenten en ingewikkelde theoretische modellen. In co-creatie met jullie expertise, mijn strategische vraagstelling en doelgerichte aanpak brengen we plannen van papier naar de praktijk.

Herken je zaken? Wil je sparren? Een concrete uitdaging delen? Neem gerust contact met me op, ik luister graag naar je verhaal.

T: 06-53677424
www.maaikeklijberg.nl
LinkedIn